Bomba ispod automobila odbornika SDS u Šipovu

Region 03. jan. 201819:43 > 19:46
Podeli:
Izvor: Pixabay/ilustracija

Ispod automobila odbornika Srpske demokratske stranke (SDS) u Šipovu Stevana Medića eksplodirala je bomba, a on nije povređen. Iz policije je navedeno da je na Medićevom vozilu pričinjena materijalna šteta.

SDS je zatražila od tužilaštva Republike Srpske da hitno rasvetli, kako je navedeno, teroristički akt u Šipovu, čija je meta bio funkcioner te stranke Stevan Medić.

„Moralna odgovornost za ovaj gnusni čin koji se srećom završio bez tragičnih posledica, leži na vladajućoj partiji i njenoj TV Bastilji – Radio-televiziji RS (RTRS) koji svojom prljavom kampanjom linča, svakodnevnim huškanjem javnosti i lažima, od funkcionera SDS-a prave mete“, navedeno je u saopštenju.

SDS je navela da se putem „režimskog Javnog servisa RTRS, funkcioneri SDS-a razapinju i diskredituju raznim lažima, a onda se nađe neko ko povuće oroz“, ističući da je takva matrica viđena „u slučaju svirepog ubistva pokojnog potpredsjednika SDS-a Branislava Garića“.

Garića je u aprilu 2009. godine u kancelariji SDS-a u Doboju ubio biznismen Rajko Savić koji je potom oslobođen.

SDS je upozorila da RTRS, pa i predsednik RS Milorad Dodik, funkcionere te stranke konstantno nazivaju izdajnicima, čime im, kako je ocenjeno, „stavljaju metu na leđa, pa je pitanje dana kada će se desiti neka veća tragedija“.

„SDS upozorava režim i njihovog medijskog šegrta – RTRS, da su Republiku Srpsku doveli na vrlo opasnu stranputicu i u situaciju da više niko nije bezbedan. Takođe, poručujemo Miloradu Dodiku da nasilje i etiketiranje, ne samo da nisu odlike demokratskih društava i izraz moći, nego upravo suprotno, odraz su totalitarizma i nemoći, i uvek su se kao bumerang vraćali onima koji su ih sejali“, stoji u saopštenju.