Dikić na lečenju, razdvojen postupak

Region 27. sep 201712:07 > 12:11
Podeli:
Izvor: erreer

Viši sud u Podgorici razdvojio je postupak protiv Bratislava Dikića, optuženog za pokušaj terorizma tokom izbornog dana, zbog njegovog upućivanja na lečenje u Klinički centar Crne Gore.

Sudija Suzana Mugoša pročitala je nalaz sudskih veštaka dostavljen Sudu u kojem se navodi da je, na osnovu specijalističkog pregleda, utvrđeno da Dikića treba uputiti na bolničko lečenje radi dalje dijagnostičke evaluacije i preporučila da bude primljen u bolnicu.

Ona je navela da se Dikić može lečiti i okviru zdravstvenog sistema Crne Gore, u Kliničkom centru, gde mu je obezbeđen apartman i da mu je na raspolaganju lekar sa Vojnomedicinske akademije iz Beograda.

Dikić je istakao da nema poverenja u lekare Kliničkog centra i da je potrebno angažovanje lekara koji su ga već lečili, te da treba preispitati njegov zahtev da se leči na VMA, ali je nakon konsultacija sa advokatima ipak prihvatio lečenje u Kliničkom centru.

Za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, državljani Srbije Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Optužena su i tri crnogorska državljanina – lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i službeni vozač DF Mihailo Čađenović, dok se postupak protiv prevodioca DF Ananija Nikića vodi posebno.