Bratislav Dikić traži garancije za lečenje u Srbiji

Region 20. sep 201713:25 > 13:26
Podeli:
Izvor: erreer

Odbrana Bratislava Dikića, kome se u Crnoj Gori sudi za pokušaj državnog udara, zatražila je od suda u Podgorici da se on privremeno pusti na slobodu kako bi se lečio u Srbiji. Iz odbrane su naveli i da su se obratili Vladi Srbije za dodatne garancije za optuženog Dikića ukoliko se one zahtevaju.

Pred Višim sudom u Podgorici danas je nastavljeno suđenje grupi od 14 državljana Crne Gore, Srbije i Rusije optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra prošle godine. Pretres je posle 60-ak minuta prekinut i nastavak zakazan za sutra.

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma u Crnoj Gori prekinuto je prošle nedelje zbog zdravstvenog stanja optuženog, penzionisanog komandanta Žandarmerije Srbije Bratislava Dikića. Dikić se danas pojavio u sudnici, a advokat odbrane dostavio je predlog sudu da se on privremeno pusti na slobodu kako bi se lečio u Srbiji.

U sudnici se danas nije pojavio okrivljeni Miloš G. Jovanović iz Smedereva, a sud nije obavešten o razlogu. Tužilac Saša Čađenović je zatražio da se odvoji postupak za Jovanovića kako bi se ubrzao sudski proces.

Razdvajanje postupka za Dikića ranije su tražili i advokati odbrane.

Sudija Suzana Mugoša rekla je potom da zbog brojnosti procesnih zahteva danas neće biti pretresa i zakazala nastavak za sutra u 9.00.

Na suđenju grupi od 14 državljana Crne Gore, Srbije i Rusije optuženih da su planirali ili bili deo organizacije koja je na dan parlamentarnih izbora u oktobru planirala terorističke napade s ciljem nasilne smene vlasti i sprečavanja Crne Gore da uđe u NATO do sada su odbranu izneli Dikić i još dvojica srpskih državljana i svi oni su negirali krivicu.