Britanac vozio bez vozačke dozvole 244 km/h u Hrvatskoj

Region 14. avg. 201718:19 > 18:21
Podeli:
Izvor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatska policija izrekla je novčanu kaznu od oko 1.500 evra (11.600 kuna) 22-godišnjem bitanskom državljaninu koji je na autoputu A3 Bregana - Zagreb vozio automobil 244 kilometara na sat i počinio osam prekršaja.

Mladić je zaustavljen u nedelju veče, vozeći ka Zagrebu BMW britanskih registracija 244 kilometara na sat, a nije posedovao vozačku dozvolu, prenela je agencija Hina.

Utvrđeno je da je počinio više prekršaja i to požurivanje vozila ispred sebe svetlosnim znakovima, nedržanje potrebnog razmaka, preticanje kamiona trakom za zaustavljanje vozila u nuždi, nekorišćenje pokazivača smera.

On takođe nije postupio na zahtev saobraćajne policije izražen svetlosnim, zvučnim i znakovima pomoću svetleće stop tablice, a kazna mu je izrečena i jer se nije prestrojavao iz trake u traku uz prethodnu proveru da to može učiniti bez opasnosti po druge učesnike u saobraćaju.

Policija mu je izdala obavezni prekršajni nalog i izrečena mu je ukupna novčana kazna i privremeno mu je oduzeta putna isprava radi osiguranja naplate novčane kazne, navedeno je u saopštenju hrvatske policije.