Bura u Mostaru, vetar prevrće vozila i ruši sve pred sobom

Region 31. dec. 201411:37 > 12:16
Podeli:
Izvor: N1

Jaka bura u Mostaru i udari vetra jačine i do 100 kilometara na sat uzrokovali su haos u tom hercegovačkom gradu. Vetar ruši panoe u gradu, lomi grane drveća, a od jakog udara vetra prevrnula se i prikolica na teretnom kamionu na mostu Hasana Brkića.

Kako je za N1 kazao Pero Pavlović, portparol Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, bura je nešto jača od uobičajene, a posebno su jaki udari vetra na putnom pravcu M17, zbog čega upozoravaju sve one koji voze tom deonicom da budu pažljivi kao i da paze gde parkiraju automobile.

Iz BIHAMK-a su saopštili da poteškoće vozačima u zapadnim i jugozapadnim krajevima zemlje pričinjava jak vetar, koji stvara snežne nanose. Posebno otežano se saobraća na deonici magistralnog puta Posušje-Tomislavgrad-Šuica. Upozoravaju i na učestale odrone.

Upozorenje se posebno odnosi na teretna vozila s prikolicama.

Iz Operativnog centra MUP-a HNK su istakli da se na mostu Hasana Brikića zbog prevrtanja prikolice koristi samo jedna soabraćajna traka i da se vozači upućuju na alternativne pravce. Teretnim vozilima zabranjen je saobraćaj preko mosta Hasana Brkića.