Policija pretresla redakciju portala Klix.ba

Region 29. dec. 201416:45 > 16:48
Podeli:
Izvor: Facebook

MUP RS-a je uz asistenciju MUP-a KS, a po nalogu Opštinskog suda u Sarajevu, ušao u redakciju portala Klix.ba gde su vršili pretres koji je trajao više od sedam sati.

Nakon upada policija je novinarima portala Klix.ba zabranila objavljivanje bilo kakvog sadržaja, da bi nakon nekoliko sati dozvolili odlazak svih zaposlenih iz redakcijskih prostorija, osim novinarki Editi Gorinjac, direktorima portala, te glavnom i odgovornom uredniku Jasminu Hadžiahmetoviću, objavljeno je na stranici Klix.ba.

Kako se navodi u saopštenju, novinarima nije bila dozvoljena komunikacija sa osobama izvan redakcije, te im je naknadno dozvoljen rad od kuće, sa naglaskom da ne objavljuju vesti koje se tiču pretresa.

Od zaposlenih su oduzeti hard diskovi svih računara u redakciji, privatni mobilni telefoni, USB memorija, CD-ovi, laptopovi i ostali kancelarijski materijal.

Ovaj policijski čin je naišao na osude velikog dela javnosti, a novinari portala Klix.ba su se zahvalili svojim kolegama koji ceo dan čekaju ispred redakcije, te svim čitaocima, novinarskim udruženjima i redakcijama koje su ih podržale u pravu na objektivno i nepristrasno izveštavanje.

Više informacija na ba.n1info.com.