Marković: Specijalni tužilac najugroženiji u Crnoj Gori

Region 24. mar. 201722:57 > 23:00
Podeli:
Izvor: N1

Crnogorski premijer Duško Marković saopštio je da je specijalni tužillac za organizovani kriminal Milivoje Katnić među "najugroženijim ljudima u Crnoj Gori" što je objasnio "operativnim saznanjima partnerskih službi".

Marković je novinarima u Bijelom Polju kazao da je ugroženo „više odgovornih ljudi“ u Crnoj Gori i da je među njima i specijalni tužilac.

„On (Katnić) je među najugroženijim u Crnoj Gori. To su operativni podaci do kojih dolazimo u sistemu operativnog i profesionalnog rada i radeći sa partnerskim službama“, kazao je premijer.

Po njegovim rečima, država radi sve da Katnića „i druge koji su na listi ugroženih obezbedi“.

„Sve institucije i nosioci odgovornih funkcija u Crnoj Gori moraju da rade odgovorno i po zakonu, i ko god ih bude ometao, doći će pod udar zakona“, dodao je on.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković je, međutim, u četvrtak saopštio da ga niko nije obavestio o ugroženosti specijalnog tužioca Katnića.

Stanković je od ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i direktora Agencije za nacionalnu bezbednost, Dejana Peruničića, zatražio da ga hitno informišu o tome.

Katnić je nedavno sam priznao da je pod velikim pritiskom zbog istrage o navodnom terorističkom napadu na dan prošlogodišnjih oktobarskih parlamentarnih izbora.

U taj osujećeni napad, po sumnjama tužilaštva, umešani su agenti ruske vojne obavještajne službe, srpski nacionalisti i dvojica čelnika opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević.

Nedavno je na dva meseca zatvora osuđen čovek koji je smrću pretio Katniću. To je simpatizer Fronta koji je to uradio zato što je specijalni tužilac tražio hapšenje čenika DF zbog postupka koji protiv njih vodi i zbog sumnji da su umešani u navodni pokušaj terorizma.