Sneg u regionu nije izazvao veće probleme

Region 28. dec. 201411:31 > 11:36
Podeli:
Izvor: Anadolija

Sneg je tokom noći i jutra pao u celom regionu a za sada nema većih problema osim zastoja u saobraćaju po većim gradovima.

Veći deo Hrvatske tokom prošle noći zabeleo je sneg, koji stvara zastoj u sabraćaju.

U Zagrebu, koji je dočekao prvi ovosezonski sneg, do 7.00 napadalo je 20-tak centimetara, a na Sljemenu 31 centimetar. Sneg i dalje pada.

Gradski sabraćaj se odvija usporeno, ali bez zastoja. Zimske gradske službe saopštile su da su spremno dočekale najavljeni sneg.

Hrvatski autoklub (HAK) upozorio je putnike da su na većini puteva proglašeni zimki uslovi. Vozi se otežano, a moguća je poledica, posebno na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. HAK je pozvao putnike da odlože putovanje ako je to moguće. U Hrvatskom primorju, Dalmaciji i Lici povremeno duva jak vetar.

Bosna i Hercegovina

Sneg i niske temperature stigle su u veći deo Bosne i Hercegovine.

Kako navode iz Federalnog hidrometeoriloškog zavoda najviša dnevna temperatura biće uglavnom između minus dva i dva stepena Celzijusa, na jugu Hercegovine od tri do osam. 

Naredne sedmice se očekuje veliki pad temperatura

Crna Gora

Sneg je prekrio veći deo Crne Gore, sva mesta, osim Podgorice i gradova na primorju, a najhladnije je u Žabljaku i Nikšiću, sa temperaturom od minus četiri stepena.

Cetinje, sa 33 centimetra visokim snegom, i dalje je na vrhu liste „belih gradova“, a slede Kolašin sa 20 i Nikšić s 19 centimetara.

U Žabljaku, Šavniku i Andrijevici sneg je napadao do 15 centimetara visine, a po desetak centimetara je u Beranama, Plavu, Pužinama, Rožajama i Pljevljima. Svega tri centimetra snega palo je u Bijelom Polju.

Prognoze kažu da će se temperature vazduha iduće sedmice u severnom delu Crne Gore spuštati i do minus 20 stepeni.

Zasad, zbog snega, otežano se saobraća na putu između Nikšića i Žabljaka, kao i na delu magistrale od Cetinja do Budve.