Preminula žena koja je pala u provaliju na Romaniji

Region 27. dec. 201418:27 > 19:04
Podeli:
Izvor: MorgueFile

Snježana Krajišnik (50) iz Bijeljine preminula je od posledica povreda koje je zadobila kada je na Romaniji pala u provaliju duboku desetine metara, potvrđeno je u Bolnici Istočno Sarajevo.

U Bolnici je rečeno da je žena prevezena u ovu ustanovu helikopterom, ali da još prilikom prevoza nije davala znakove života.

Rukovodilac Službe civilne zaštite Pale Dragan Elek rekao je da se nesreća dogodila danas oko 13 sati na Romaniji kod Novakove pećine kada se žena okliznula niz stene u provaliju duboku desetine metara.

„Sa njom je bilo 15-tak planinara. O tome smo obavešteni u 13.30 časova i odmah smo uputili pet ljudi iz Jedinice za spasavanje sa visina sa Jahorine i pet pripadnika Specijalne jedinice za podršku MUP-a sa Pala, a vođa akcije bio je Miro Kalem, komandir Gorske službe na Jahorini“, naveo je Elek.

Prema njegovim riječima, spasioci su prišli ženi pešačenjem oko sat vremena od najbližeg prilaznog puta i do nje stigli oko 15 sati.

„Kada je pronađena, davala je znakove života. Bila je na nepristupačnom terenu, na hladnoći. Pozvan je Helikopterski servis Republike Srpske, koji je stigao oko 16 sati i žena je odvezena u Bolnicu Istočno Sarajevo“, rekao je Elek, potvrdivši da je žena preminula.