Hrvatski i srpski klub igrali za bolesnog mladića u Vukovaru

Region 02. dec. 201608:33 > 08:46
Podeli:
Izvor: N1 / Ilustracija

Vukovar nisu samo razbijene dvojezične ploče, stranačka prepucavanja, podmetanja, protesti…Dokaz tome je i humanitarna fudbalska utakmica "Za Vasu" između HNK Vukovar ‘91, koji ima prefiks "hrvatski", i NK Vuteks Sloga koji pak ima naziv "srpski", a koja je organizovana kako bi se pomoglo Vasiliju Sentivancu (17), koji boluje od akutne leukemije.

„S njegovim ocem, koji je Srbin po nacionalnosti, godinama sam radio i ova utakmica samo je jedan od rezultata toga prijateljstva. Želimo pomoći koliko možemo tome mladiću koji je igrao za oba kluba“, rekao je inicijator utakmice Davor Tomić, inače hrvatski branitelj za Večernji.hr

Slavko Baketa, rkovodilac fudbalske škole Mali Vukovarac, koja je pri HNK Vukovar ‘91, rekao je da je cilj utakmice bio da se pokaže da Vaso nije sam, te da se život mora živeti, i to bez podela.

„U našem klubu nije važno ko je koje nacionalnosti. Svaki naš član je prije svega naš igrač bez obzira radi li se o Hrvatu, Srbinu… Uostalom, tokom godina imali smo u timu više igrača srpske nacionalnosti, a neki su bili i kapetani“, rekao je Baketa.

Jedan od tih je i Danijel Spasić, koji je pre nekoliko godina bio kapetan HNK Vukovar ‘91, a danas je kapetan NK Vuteks Sloge. Kaže da je to bilo lepo iskustvo i da nije imao nikakvih problema.

„Ovde smo da pomognemo Vasi, a ovo je najmanje što možemo učiniti. Vukovar se treba ujediniti, i to ne samo u ovakvim slučajevima nego i inače u životu. Nije važno ko je što. Prošlost je nešto što se dogodilo, ali mi živimo danas za budućnost. Trebamo se držati zajedno kako bi ovaj grad opstao“, rekao je Spasić.