Prekinuta sednica, Srebrenica još nije dobila novu vlast

Region 01. dec. 201621:19 > 21:26
Podeli:
Izvor: N1

Konstitutivna sednica parlamenta Srebrenice prekinuta je nakon verifikacije mandata, tako da ta opština nije dobila novu skupštinsku većinu.

Sednica je prekinuta na zahtev odbornika SDA Hamdije Fejzića koji se pozvao na sporazum koji je bivši načelnik opštine Ćamil Duraković potpisao s predsednicima federalnih stranaka o tome da oni neće stupati u pregovore o formiranju većine. Bošnjaci, inače, nemaju kapacitet da sami formiraju Skupštinu.

Odbornicima se obratio i novi načelnik te opštine Mladen Grujičić, koji je pozvao na saradnju kako bi vratili međusobno poverenje i naveo da će posetiti memorijalni centar Potočari kada se za to steknu uslovi.

Ne želim da izazovem ničiji revolt, nikoga da isprovociram. Nadam se da će biti trenutak kada ću ja biti dobrodošao na to mesto, da se jednostavno poklonim svim žrtvama. Isto tako očekujem od bošnjačkih predstavnika da dođu na stratišta srpskog naroda i jedino tako možemo funkcionisati normalno i poslati odavde jednu sliku potpuno druge politike koja će se voditi ovde“, poručio je Grujičić.