Potvrđena optužnica protiv braće Mamić

Region 29. nov. 201610:58 > 13:04
Podeli:
Izvor: Davor Javorovic/PIXSELL

Na sednici Optužnog veća Županijskog suda u Osijeku potvrđena je optužnica protiv Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića i Milana Pernara.

Oni su optuženi da su oštetili GNK Dinamo za gotovo 116 miliona kuna (15 miliona evra) i budžet za 12 miliona kuna neplaćenih poreza i doprinosa.

Zdravko Mamić na sud je stigao nešto prije 10 sati u društvu svojih branilaca

Mamić je nakon sednice izjavio da je optužnica potvrđena jer su odbrane okrivljenih napravile presedan te su, osim povlačenja žalbi pred Vrhovnim sudom, danas povučeni i svi prigovori podneti na prethodnoj sednici optužnog veća.

„Sve smo učinili da proces krene što pre, da se na sudu, kao jedinom mestu, utvrdi istina“, poručio je Mamić. Tvrdi kako je to „od početka politički montirani proces, isključivo baziran na zločestim konstrukcijama“ te da u svoje i ime svoga brata priželjkuje brzo i pravično suđenje tokom koga će ispričati što je prava istina u ovome procesu.

Optužnica potvrđena u celosti

Portparol Županijskog suda Miroslav Rožac kazao jenovinarima da je optužnica potvrđena u celosti. Nakon otpravka te odluke strankama u postupku, odrediće se sudija a u roku od dva meseca očekuje se sazivanje pripremnog ročišta na kojem će se odlučivati o predlozima optužbe i odbrane kao i o datumu početka suđenja.

Uskok Mamića u ovom slučaju tereti da je izvlačeći novac iz Dinama nezakonito zaradio najmanje 52 miliona kuna, a njegovog brata Zorana za protivpravnu imovinsku korist od 38,1 milijuna kuna, zbog čega su predložili i oduzimanje tzv. nepripadne koristi.