Vijesti: Sinđelić u Spužu pod sumnjivim okolnostima

Region 02. nov 201609:52 > 09:55
Podeli:
Izvor: N1/Privatna arhiva

Jedan od organizatora grupe osumnjičene za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori Aleksandar Sinđelić uhapšen je i nalazi se u zatvoru Spuž kod Podgorice, objavila je podgorička štampa. Milan Petrović, advokat Bratislava Dikića, potvrdio je za N1 da se Sinđelić nalazi u Crnoj Gori i očekuje se da će biti saslušan tokom dana.

Dodao je da ne zna pod kojim okolnostima je Sinđelić došao u Crnu Goru.

Petrović je kazao i da Bratislav Dikić juče nije prekinuo štrajk glađu, kako su pisali crnogorski mediji.

Sinđelić je po pisanju „Vijesti“ u zatvoru kod Podgorice završio pod sumnjivim okolnostima, dok „Dnevne novine“ navode da je on „u najvećoj tajnosti“ uhapšen pre dva dana u Beogradu i da je u večernjim satima „pod specijalnim merama bezbednosti, letelicom crnogorskih državnih organa doveden u Podgoricu“.

„Vijesti“, međutim, citiraju sagovornika iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija koji ukazuje da se „niko zvanično nije oglasio“ povodom hapšenja, te da je „najverovatnije posredi dogovor između njega i onih koji rukovode ovom istragom“.

„Da je uhapšen u Srbiji ne bi mogao ovako ekspresno biti izručen Crnoj Gori, već je najverovatnije sam došao nakon dogovora da priznanjem ‘pojača‘ dokaze tužilaštva“, kazao je sagovornik „Vijesti“.

Sinđelić se zajedno sa penzionisanim generalom, bivšim šefom srpske Žandarmerije Bratislavom Dikićem, sumnjiči za pokušaj terorističkog napada u Crnoj Gori tokom izbornog dana 16. oktobra.

On je do pre nekoliko dana bio nedostupan nadležnim organima, ali se po pisanju medija, oglasio preko portala „Srbija Danas“ i rekao da nije u bekstvu, već da se nalazi u Beogradu, te da u Crnoj Gori nije bio od 2002. godine.

Podgorički mediji su ranije objavili da je on prošle nedelje saslušan u Beogradu po nalogu crnogorskog specijalnog tužioca.

Od uhapšenih 20 državljana Srbije, 14 ih je u zatvoru u Podgorici, a šestoro je pušteno na slobodu. Sinđelić se zajedno sa Dikićem i Kristinom Hristić sumnjniči za „terorizam u pokušaju“, dok se ostali sumnjiče za organizovanje kriminalne grupe.