Zamenik ministra izazvao dva sudara i pobegao policiji

Region 29. okt. 201617:41 > 17:43
Podeli:
Izvor: N1

Dopunski zamenik ministra za rad Makedonije Dime Spasov napravio je noćas u Skoplju dva sudara službenim vozilom i pobegao policajcima, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, Spasov je terencem kojim je upravljao, oko ponoći ispred Hotela Park u Skoplju prvo udario automobil koji je dolazio iz suprotnog pravca, nastavio je da vozi, posle izvesnog vremena udario u dugo vozilo i ponovo se nije zaustavio.

Nakon toga policija je zustavila „foklsvagen tuareg“ vlasništvo Agencije za zapošljsvanje, iz kojeg je izašao je dopunski zamenik ministra i funkcioner vladajuće VMRO DPMNE Dime Spasov sa saputnicom.

Spasov koji je, prema saopštenju policije, potvrdio da je upravljao vozilom, za vreme utvđivanja identiteta saputnice T. K. razgovarao je mobilnim telefonom, udaljio se nekoliko metara i počeo da trči.

Nakon toga policajci su uz pomoć pripadnika specijane jedinice „alfe“ opkolili to područje, ali nisu uspeli da ga pronađu. Kasnije, oko dva sata posle ponoći na mestu gde je bio ostavljen „tuareg“ pojavio se službeni vozač Spasova, koji je tvrdio da je on upravljao tim vozilom, ali policija smatra da se njegova izjava ne slaže utvrđenim faktičkim stanjem.

Ranije danas portparol najveće opozicione stranke Socijaldemokratskog saveza Makedonije Petre Šilegov je izašao sa tvrdnjom da je dopunski zamenik ministra Dime Spasov pijan vozio službeno vozilo van radnog vremena i zatražio da za to snosi odgovornost.

„Preporučujemo mu da se povuče i da se više ne pojavljuje u javnosti. On više nema nikakav moralni i politički kredibilitet da govori o brizi za građane“, rekao je Šilegov novinarima.

Dime Spasov bio je ministar za rad od 2013. godine u vladi Nikole Gruevskog, ali je na mesto dopunskog (kontrolnog) ministra prešao kada je ministarsko mesto, prema dogovoru iz Pržina, preuzeo opozicioni Socijademokratski savez Makedonije.