Dikićev advokat ne može da potvrdi autentičnost transkripta

Region 19. okt. 201616:34 > 16:38
Podeli:
Izvor: erreer

Crnogorski mediji objavili su delove transkripta razgovora koji su, kako tvrde, vodili Bratislav Dikić i drugi osumnjičeni za pripremanje napada na institucije Crne Gore na dan parlamentarnih izbora. Dikićev advokat Milan Petrović rekao je za N1 da ne može da potvrdi autentičnost transkripta i da je njegovo objavljivanje tokom istrage neozbiljno.

„U ovom trenutku ne možemo da potvrdimo autentičnost tog transkripta, s obzirom da nam to nije predočeno niti nam je ukazano na to prethodnih dana koliko smo bili u predmetu. Smatramo neozbiljnim da jedna ozbiljna institucija, kao što je Specijalno tužilaštvo Crne Gore, takav neki dokument da novinama sobzirom da se radi o zatvorenoj istrazi. Iz toga proizilazi da je sada nejasno, ako taj transkript zaista i postoji, kako je on došao do novina. Smatram to neozbiljnim i u ovom trenutku mi to ne možemo da prihvatimo kao stvarno i istinito“, rekao je Petrović za N1.

U transkriptu razgovora, koji je prema navodima podgoričkih Dnevnih novina, vodio penzionisani general srpske žandarmerije Bratislav Dikić sa osobom po imenu „Sinđa“, pominje se upad u Skupštinu u nedelju uveče posle proglašenja rezultata izbora.

U objavljenoj presretnutoj komunikaciji pominje se da će ispred Skupštine „biti političari koji će da uđu sa narodom“. Crnogorski portali objavili su i tonski zapis razgovora za koji se tvrdi da je vođen između Dikića i pomenutog „Sinđe“.

Bratislavu Dikiću, koji je započeo štrajk glađu, pozlilo je posle saslušanja, a njegov advokat kaže da se njegov klijent i dalje nalazi na lekarskom tretmanu.

„Sinoć je primio infuziju, danas će opet biti na lekarskim pregledima. Ni danas nije počeo sa uzimanjem hrane i vode“, rekao je Petrović za N1.

Grupa od 20 državljana Srbije uhapšena je noć uoči izbora. Kao organizator grupe označen je bivši komandant žandarmerije Srbije Bratislav Dikić koji je zajedno sa još 13 ljudi osumnjičen da je pripremao napad na institucije u Crnoj Gori i otmicu premijera Mila Đukanovića tokom izbornog dana.

Dikić i još 13 osumnjičenih dobili su pritvor do 30 dana. Bivši šef Žandarmerije negira optužbe.