Medojević: Podržaćemo vladu bez DPS, čak iako nismo njen deo

Region 19. okt. 201609:15 > 09:16
Podeli:
Izvor: Tanjug / AP, Risto Božović

Predsedništvo Demokratskog fronta ponudilo je strankama manjina i ostatku opozicije formiranje manjinske vlade u kojoj ne bi bilo predstavnika Demokratske partije socijalista i Demokratskog fronta, rekao je za Pobjedu predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević.

„Mi bismo tu vladu podržavali svojim glasovima u parlamentu, ali ne bismo bili njen deo. Ta vlada bi imala zadatak da pripremi nove fer i demokratske izbore, kazao je Medojević.

Prema saznanjima Pobjede, ponuda DF je rezultat tesne koordinacije i saglasnosti sa ostatkom opozicije i predviđa plan po kojem bi predsedniku Bošnjačke stranke Rafetu Husoviću bilo ponuđeno mesto premijera.

Medojević je dodao da je ovim stavom Predsedništva DF potvrđena principijelna politika i da je najvažnija nacionalna stvar da DPS pređe u opoziciju, imajući u vidu dešavanja 16. oktobra koja su pratila zloupotrebe i „izazivanje državnog udara“.

„I dalje smo na poziciji da ne priznajemo rezultate jer su izbori bili neregularni, ali zbog interesa Crne Gore, koji su važniji od partijskih, spremni smo da podržimo manjinsku vladu u kojoj ne bi bilo DPS, ali ni Fronta. To je naša ponuda kao najjače opozicione grupacije“, precizirao je Medojević.