Duraković: Prihvatiti rezultate izbora bez obzira na sve

Region 06. okt 201616:23 > 19:13
Podeli:
Izvor: N1

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković rekao je da nije trebalo objavljivati izbornu pobedu ili poraz u Srebrenici dok se ne dobiju potvrđeni rezultati Centralne izborne komisije BiH. Ova situacija je, kako kaže, stvorila probleme i navijačku atmosferu.

„Evo sad imamo podeljenu izbornu komisiju da dva srpska člana se ne slažu sa tri bošnjačka. I sve to sad ukazuje na neku tenziju navijačkog karaktera gde je mladen postavio svoju poziciju kao načelnik bez alternative. On je to najavio i, naravno, Srbi su to jedva dočekali da prihvate. S druge strane, Bošnjaci su u neizvesnosti jer ne znaju šta će biti od brojanja ovih glasova u odsustvu i poštom“, rekao je Duraković.

On je rekao da u rezultate izbora u BiH ne treba da se mešaju zvaničnici drugih država, a da posledice koje su nametnute spolja ostaju među građanima. Duraković je naglasio da je od jutros došao do nekih podataka koji su „zabrinjavajući“.

„Jutros sam čuo podatak da se deca u školama dele na Mladenove i Ćamilove. Možda nismo ni svesni stanja koje smo stvorili ovde. Zajednički život nama koji smo ovde treba biti smernica i treba to graditi zbog nas i naše dece. Trebamo prihvatiti rezultate izbora bez obzira na sve“, ističe trenutnu načelnik opštine.

On je još jednom poručio da izbornu volju građana treba prihvatiti.

„Ukoliko se utvrdi da je Mladen načelnik, on je načelnik. Ne treba stvarati tenzije i ugroziti volju građana koju su iskazali na izborima“, poručio je Duraković.

Mladen Grujičić je rekao da prebrajanje glasova u Sarajevu ne predstavlja problem i da je jedino bitno da se sve uradi po zakonu.