CJB: Javni red remetile osobe iz Prnjavora, ne iz Srbije

Region 02. okt. 201613:32 > 15:40
Podeli:
Izvor: N1

Centar za javnu bezbednost (CJB) Banjaluke saopšto je da državljani Srbije nisu učestvovali u narušavanju javnog reda i mira u Prnjavoru, već tri osobe iz tog grada.

CJB Banjaluka navodi da su ispred hotela „City“ javni red i mir u petak veče narušili D.M, S.G i S.S, iz Prnjavora na štetu M.S. iz Banjaluke koji se nalazio u društvu državljana Republike Srbije.

„Protiv navedenih lica, sledi podnošenje izveštaja o prekršaju po članu 7.8. i 12. Zakona o Javnom redu i miru“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je „policijskoj stanici Prnjavor u subotu oko 18 časova, predsednik Opštinskog odbora SDS u Prnjavoru Siniša Gatarić, prijavio je da se u hotelu ‘City’ nalaze osobe iz Srbije, koje su tu došle kako bi izazvale pometnju i probleme prilikom glasanja, te da je potrebno da se reaguje“.

Policijski službenici stanice Prnjavor i Jedinice za podršku Banjaluka u hotelu su zatekli deset osoba, državljana Republike Srbije i dve osobe, državljane Republike Srpske.

Proverom Interpolove baze podataka utvrđeno je da nema raspisanih poternica za državljanima Srbije, a pregledom osoba, prostorija, prtljaga, kao i putničkih vozila sa kojima su došli u Prnjavor, utvrđeno je „da ne poseduju predmete koji su pogodni za izvršenje krivičnih dela ili prekršaja“.

„Daljim operativnim proverama koje su izvršene sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti prijave i boravka stranih državljana u Prnjavoru, utvrđeno je da su u holu hotela i ispred hotela ‘City’ iste večeri javni red i mir narušili D.M, S.G. i S.S, na štetu M.S.“, piše u saopštenju.

Dodaje se da je o svemu upoznat Terenski centar za strance Banjaluka, čiji su predstavnici preuzeli državljane Srbije.

Iz CJB Banjaluka naglašeno je i da ovim povodom nije bila angažovana Specijalna antiteroristička jednica MUP-a RS, kako su preneli mediji.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić rekao je sinoć da su se u Prnjavoru sukobili meštani i grupa mladića iz Beograda, za koje se sumnja da su stigli u RS da bi izazvali nerede na lokalnim izborima. On je danas izjavio da će mladići biti deportovani u Srbiju.