Izetbegović: Što se Nikolić brine za Dodika, ovo je BiH

Region 27. sep. 201617:16 > 17:22
Podeli:
Izvor: N1

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da lideri država ne bi trebalo da jedni postavljaju pitanja, komentarišući pitanje predsednika Srbije Tomislava Nikolića da objasni šta je mislio poredeći Milorada Dodika i Muamera Gadafija. Dodao je da možda nije bilo najbolje poređenje Dodika i Gadafija i da se takve izjave dese.

„Kada bih ja sada počeo da pitam Nikolića šta je kada kazao u poslednjih 20-25 godina, bio bi to dug spisak upita na koje bi on trebalo da odgovara. Ne treba mi lideri država jedni drugima da postavljamo pitanja. Ne znam šta se on brine za Dodika. On je Srbijanac, ovo je BiH, a Dodik se itekako zna dobro braniti sam“, poručio je Izetbegović.

Dodao je da možda nije najbolje poređenje Dodika sa Gadafijem, ali se političarima dese takve izjave.

„Meni se desilo jednom, Nikoliću stotinu puta, Dodiku hiljadu da kaže neku prejaku reč. Bože moj, idemo dalje“, rekao je Izebegović.

On je pozdravio najavu Milorada Dodika u vezi s apelacijom Ustavnom sudu BiH za ocenu ustavnosti 1. marta kao Dana nezavisnosti BiH, poručivši da to znači da Dodik priznaje Ustavni sud.

Predsednik RS danas je najavio da će od poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS zatražiti da do kraja ove nedelje Ustavnom sudu BiH upute apelaciju za ocenu ustavnosti 1. marta kao Dana nezavisnosti BiH.

„Pozdravljam to“, rekao je Izetbegović.