Milanović: "Mali od Šešelja" kaže Hrvati su ustaše, dosta je

Region 05. sep. 201610:37 > 10:40
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik SDP Zoran Milanović izjavio je za Jutarnji list o najnovijoj aferi u vezi sa hapšenjem osumnjičenog hrvatskog špijuna u Srbiji, da se srpska vlast ponaša "kao da su osnivali EU, a ne da su sejali mržnju, rat i zločine 90-tih po Hrvatskoj".

„Odem u Jasenovac i govorim o zločinima NDH, a s druge strane slušam „malog od Šešelja“ (Aleksandra Vučića) koji govori da su Hrvati ustaše. Dosta je“, poručio je Milanović.

Više javno tužilštvo u Beogradu saopštilo je u nedelju da je završeno saslušanje osumničenog Č.Č. za krivično delo špijunaže i tužilac je predložio pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Upitan zašto se protivio izručenju bivših špijuna Josipa Perkovića i Zdravka Mustača Nemačkoj koji su u toj zemlji osuđeni zbog pomaganja u ubistvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, odgovorio je da se nije tome protivio već se protivio „nasilju nad Hrvatskom“.

„Protivio sam se da izručujemo svoje građane, ma ko god oni bili pa i Udbaški ‘killeri’, koje je HDZ štitio“, rekao je Milanović.

„Miro Tuđman i njegov otac su godinama štitili Josipa Perkovića“, naveo je Milanović, dodajući da se zalagao za to da se Perkoviću i Mustaču sudi u zemlji, ali se to nije dogodilo jer ih je štitio HDZ i Tuđman lično.