Turisti iz regiona ni ove godine nisu izneverili Budvu

Region 28. jul. 201618:30 > 18:40
Podeli:
Izvor: N1

Jedna od najposećenijih destinacija u Crnoj Gori tokom leta je Budva. Televizija N1 provela je dan u, kako Crnogorci kažu, kraljici mediterana.

Turistička sezona u jeku. Vreli dani namamili su na crnogorski deo Jadrana veliki broj turista, zato se na obalama traži i suncobran više. Budva – „raj za turiste“ u sezoni 2016. cilja na sam vrh – da postavi nove rekorde. Smeštajni kapaciteti pokazuju da Budva trenutno broji između 50 i 60 hiljada turista nedeljno.

Tradicionalno, u julu i avgustu, najveći broj turista na obalama Crne Gore. Ni ove godine turisti iz regiona nisu izneverili crnogorsko primorje, tako je na obalama Crne Gore najveći broj turista iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije. U ovoj sezoni, jedino se beleži pad zainteresovanosti turista iz Hrvatske.

Ipak, čini se, Crnogorci su najponosni na činjenicu da se ove godine ponovo beleži porast zainteresovanosti turista iz zemalja Zapane Evrope. Razlog za bolju posećenost iz Skandinavije i Zapadne Evrope – u Crnoj Gori vide u razvijanju i boljoj povezanosti avio saobraćaja upravo sa tim zemljama.

„Dolazimo iz Belgije, prvi put smo u Crnoj Gori, na odmoru smo.Vrlo je lepo ovde, prelepa zemlja“.

Ja sam iz Rumunije. Došao sam u Crnu Goru, jer je to za mene bila misteriozna zemlja. Ovo je prvi put da sam ovde, ranije smo dosta slušali o Crnoj Gori. Zato smo je odabrali, stigli smo juče“.

„Dolazim iz Leskovca, ostajem još par dana i solidno sam zadovoljan“.

Izvor : N1

Sezonom zadovoljni i u Tursitičkoj organizaciji Budve, gde za N1 tvrde – Budva je ovog leta turistima ponudila čitav spektar atrakcija – od Akva parka, novotvorenih hotela duž rivijere, do sadržajnog kulturnog života – festivala Grad Teatar.

„U hotelima na našoj rivijeri boravi oko 14.000 gostiju, dok ostali borave u tzv. privatnom delu smeštaja, u kampovima, odmaralištima, pa i hostelima. Kako idemo u glavnu turisticku sezonu, tako je glavni gost – gost regiona, pre svega posebno cenjen gost iz Srbije, odnosno bivšeg SSSR-a“, navodi generalna direktorka Turističke organizacije Budva Jelena Rađenović.

I prvi čovek Budve – nedvosmislen – turizam je glavni pokretač grada.

„Mislim da je Budva kao turistička destinacija izuzetno bitna za Crnu Goru, jer 50 odsto ukupnog turističkog prometa Crne Gore se dešava tokom letnjeg perioda ili čitave godine se desi ovde u Budvi. Podređeni smo svim svojim bićem samo za što bolji kvalitet života u našem gradu i da se onima koji posećuju našu destinaciju, da im užitak bude sve bolji“, rekao je predsednik Opštine Budva Srđa Popović.

Grad koji talasa i danju i noću. Iako su letnje noći u Budvi, vrelije od dana, Budva je obavezna destinacija na mapi turista koji su željni i provoda, ali odmora uz šetnju duž najlepših plaža.