Kovač: Zašto Srbija ne kazni odgovorne za Banske dvore?

Region 21. jul 201611:53 > 11:59
Izvor: N1

Uz ispunjavanje svih obaveza iz poglavlja 23 i 24 koje Srbija mora da ispuni, ministar spoljnih poslova Hrvatske Miro Kovač je za Jutranji list dodao kako bi bilo prikladno i da Srbija otkrije i ko je bombardovao Banske dvore i pokušao da ubije Franju Tuđmana.

„Umesto skandaloznog najavljivanja istraga protiv hrvatskih branitelja pitamo se zašto Srbija, recimo, ne procesuira one koji su odgovorni za raketiranje Banskih dvora i za pokušaj atentata na hrvatsko državno vođstvo i predsednika Franju Tuđmana 7. oktobra 1991. Zar to ne bilo bilo prikladno?“, kaže Kovač za Jutarnji.

Podsetimo, premijer Tihomir Orešković rekao je u sredu da Vlada u vezi s otvaranjem poglavlja 23 i 24 nije ništa popustila Srbiji jer su vrlo transparentni uslovi koje ta zemlja treba ispuniti u pregovorima s Europskom unijom.

„Vlada nije ništa popustila Srbiji vezano za otvaranje pregovora o poglavljima 23 i 24. Uslovi koje Srbija mora ispuniti su vrlo transparentni i verujemo da će država, ako hoće da pristupi EU, da ih ispuni“, rekao je Orešković.