U Zagrebu u četiri dana napadnuto osam vozača Ubera

Region 07. feb 201618:54 > 22:22
Podeli:
Izvor: N1 ilustracija

Najmanje osam vozača Ubera napadnuto je u protekla četiri dana. Vozači Ubera tvrde da su ih napali zagrebački taksisti i da su im verbalno pretili. Napadi su sve učestaliji i opasniji, a poslednji se dogodio u subotu uveče.

Taksi prevoznici više ne biraju sredstva u borbi protiv Ubera. Barem tako kažu vozači Ubera koji su sve češće meta napada drugih vozača.

Drugim vozačima dovoljno je skinuti Uber aplikaciju kako bi tačno videli na kojoj se adresi vozač Ubera nalazi. Skupe se oko vozača i počinju pretiti, tvrdi vozač Ubera Damir Malora.

U Uberu stoje iza svojih vozača te im nadoknađuju pričinjenu štetu. “Za nas je neprihvatljiva bilo kakva situacija u kojoj postoji pretnja vozačevoj sigurnosti. Policija istražuje spomenute incidente i s njima ćemo tokom istrage u potpunosti sarađivati. Već smo u kontaktu s vozačima partnerima kako bismo im ponudili našu punu potporu i nameravamo sarađivati sa svim relevantnim institucijama“, saopštili su iz Ubera.

Drugi taksi prevoznici nevoljko govore o incidentima, ali zajednički im je negativan stav prema dolasku Ubera.

Što drugi taksi prevoznici misle o napadima na vozače Ubera i Uberu generalno pogledajte u prilogu reportera N1 Elvira Mešanovića.