Pusić: U Srbiji se stvara psihoza za naoružavanjem

Region 13. jan 201609:42 > 11:41
Izvor: N1

Meni se čini da je cela galama oko raketnih sistema koje bi Hrvatska nabavila na vrlo dugačkom štapu i pitanje je li to realni projekat, izjavila je danas za N1 ministarka inostranih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić i dodala da se to koristi u Srbiji da bi se stvorila psihoza za naoružavanjem.

U Srbiji se to stavlja na velika zvona da bi se našlo opravdanje i stvorila psihoza za naoružavanje Srbije i za taj ceo projekat zveckanja oružjem koji se koristi za homogeniziranje, naglasila je Pusić.

Pusić je, na pitanje zašto je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao da će bolje sarađivati sa novom vladom Hrvatske, ocenila da je to sasvim realno.

“Dve nacionalističke desne vlade imaju međusobno puno bolje razumevanje za svoje žestoke nacionalističke stavove nego što ima jedna modernija i otvorenija vlada”, dodala je Pusić.

Veće će biti sličnosti i države će imati slični imidž u globalnoj javnosti nego što imaju danas. Danas Hrvatska ima bitno različitu sliku nego Srbija, istakla je ona.

Pusić je rekla i da je sigurno da se spoljna politika Hrvatske neće kreirati u Ministarstvu.

Pretpostavljam da će se kreirati u kancelariji predsednice, a donekle u vladi, ali tamo ne vidim nekoga ko puno o tome zna, zaključila je Pusić.