Do kraja godine još dva protesta opozicije u Crnoj Gori

Region 15. dec 201508:07 > 08:09
Izvor: REUTERS/Stevo Vasiljevic

Opozicioni Demokratski front organizovaće do kraja godine još dva ulična protesta sa zahtevom da se formira takozvana prelazna vlada koja bi pripremila nove parlamentarne izbore u Crnoj Gori.

Novi protesti će biti održani 20. i 23. decembra u Podgorici, saopštio je DF, uz ocenu da „neće biti ništa“ od međupartijskog dijaloga u parlamentu, čiji je upravo cilj stvaranje uslova za organizovanje novih izbora u čiji ishod niko ne bi sumnjao. 

Ranije je DF saopštio da će sačekati ishod unutarpralamentarnog dijaloga, pa onda odlučiti o tome da li će i dalje organizovati ulične proteste. Iako dijalog još nije završen, DF se odlučio na nove ulične demonstracije.

Nedavno je Nova srpska demokratija, članica DF, sama organizovala protest protiv pristupanja Crne Gore NATO-u, bez prisustva njenog političkog saveznika, Pokreta za promjene. Mandat sadašnjem poslaničkom sastavu Skupštine Crne Gore ističe 2016. godine. 

Predsednik Vlade i najjače vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović je rekao da je 2016. izborna godina i da ne može biti reči o vanrednim parlamentarnim izborima, bez obzira na to kada će biti održani u idućih 12 meseci.