N1 u selu Brzičani: Ni traga kampovima za obuku militanata

Region 09. dec 201518:41 > 19:32
Podeli:
Izvor: N1

Nakon što su hrvatski mediji objavili informaciju o navodnom "gnezdu militantnih vehabija samo 100 kilometara od hrvatske granice", ekipa N1 odlučila je da posetiti selo Brzičani nadomak Donjeg Vakufa koje je okarakterisano kao jedna od vehabijskih komuna.

Kamere N1 danas su bile u kasarni u Donjem Vakufu, za koju se govori da je kamp za obuku. Uverili smo se da je reč o strogo čuvanom objektu, u kojem se čuva oružje, koje ide na uništavanje.

Saznajemo da sigurnosne akcije prate tri osobe iz sela Brzičani. No, kako nam je potvrđeno, ne rade ništa protivno zakonima Bosne i Hercegovine. Bave se poljoprivredom, voćarstvom i pčelarstvom.

„Ja svakih 15 dana prođem kroz to naselje i vidim tri, četiri čoveka koji rade svoje poslove. Jedan čuva ovce, drugi se bavi malinarstvom… Ne mogu da verujem da je to neko napisao“, kaže načelnik Opšine Donji Vakuf Huso Sušić.

Arif Čagalj je u tom tekstu opisan kao šef zajednice i instruktor što je on za N1 demantovao i kazao da mu je zdravlje narušeno nakon neistina iznesenih u medijima.