Munira Subašić dobitnica nagrade "Žena mira" u Parizu

Region 26. nov. 201513:02 > 13:43
Podeli:
Izvor: N1

Predsednica Udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa" Munira Subašić dobitnica je nagrade "Žena mira" za 2015. godinu. Nagrada joj je svečano dodeljena u Parizu 19. novembra na inicijativu Udruženja majki za mir.

„Nagrada mi puno znači, jer sam je dobila od žena koje su neutralne i koje nikada nisu bile zahvaćene ratovima. One znaju šta smo mi uradile i to nije nagrada samo za Muniru, nego za sve majke koje su sa mnom u Udruženju“, rekla je ona.

Skup u Parizu je trebalo da bude veći, ali je zbog nedavnih terorističkih napada u ovom gradu bilo mnogo manje učesnika nego što je očekivano, rekla je Munira Subašić za N1.

Nagrada je dodeljena na osnovu aktivnosti „Udruženja enkave Srebrenica i Žepa“, koje uključuju konferencije, okrugle stolove, javne tribine, saradnje sa drugim nevladinim organizacijama širom sveta, a posebno na prostoru bivše Jugoslavije, kao što su Majke iz Vukovara, Žene u crnom i drugih i zbog zalaganja za istinu i pravdu.

„Kada dođe do poverenja, doći će i poverenja“, dodala je Subašić za N1.

Upravo to su i bile njene zadnje reči u govoru na dodeli nagrada u Parizu, kao i da se moramo boriti zbog mladih i njihove budućnosti.