I KBC Zvezdara dobio krevete za intenzivnu negu od Mozzarta

Promo 13. nov. 202015:36 > 15:39
Podeli:
Izvor: Promo

Posle donacije u KBC Zemun, proširen je kapacitet u još jednoj bolnici koja je prebačena u covid-režim rada. Prethodno je i Institutu za ortopediju Banjica uručena vredna pomoć.

Nastavlja se velika Mozzartova akcija za proširenje kapaciteta u bolnicama, a akcenat je sada na onim koje su prebačene u covid-sistem. Broj zaraženih u Beogradu je sve veći, a ova kompanija donirala je najsavremenije krevete za intenzivnu negu i KBC Zvezdara. To je treća zdravstvena ustanova kojoj je stigla ova vredna donacija.

Prethodno je Mozzart pomogao i Institutu za ortopediju Banjica, kao i KBC Zemun, a sve u okviru paketa pomoći zdravstvenom sistemu od oko 600.000 evra za borbu protiv koronavirusa.

Izvor : Promo

„Zahvaljujemo se kompaniji Mozzart na donaciji bolničkih kreveta za potrebe jedinice intenzivne nege, koja zbrinjava najteže pacijente i u ovim izazovnim vremenima za sve nas. Ova društveno-odgovorna kompanija je i ranije usmeravala donacije ka našoj ustanovi, tako da ovo nije prvi put, a nadamo se uspešnoj saradnji i ubuduće. Svaki vid pomoći nam je od velikog značaja u ovom trenutku, kako bismo unapredili uslove boravka za naše pacijente“, istakao je v.d. direktora KBC Zvezdara prof. dr. Petar Svorcan.

Povećanja kapaciteta u bolnicama je jedna od najznačajnijih akcija u ovom trenutku, jer je Beograd već nedeljama najveće žarište u zemlji.

„Odmah smo nabavili krevete za intenzivnu negu i, u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja, doniramo ih tamo gde su najpotrebniji. Pomoć zdravstvenom sistemu već mesecima je prioritet u našem društveno-odgovornom radu. Svesni smo teškog momenta u kome se nalazi cela zemlja, iz dana u dan imamo nove slučajeve zaraženih korona virusom. Kapaciteti u bolnicama se smanjuju i morali smo brzo da reagujemo“, naglasio je Borjan Popović, direktor Korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.