Počelo čišćenje reka i jezera pod okriljem Henkelove ProNature linije proizvoda

Promo 18. avg. 202016:08 > 16:15
Podeli:
Izvor: Promo

Pod okriljem Henkelove ProNature linije proizvoda, u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije, pokrenut je ekološki projekat pod nazivom „Volim reku, a ti?“ koji obuhvata akcije čišćenja reka i jezera širom Srbije. Prve dve akcije realizovane su proteklog vikenda, a očišćeno je jezero Ćelije u okolini Kruševca, i Gradsko jezero u Beloj Crkvi.

Tim povodom Milica Šljivančanin, Trade i category menadžer, izjavila je: „Kompanija Henkel, sledeći svoju Strategiju održivosti, kontinuirano ulaže u inovacije, kako bi zaštitila životnu sredinu i dala svoj doprinos očuvanju naše planete. Zahvaljujući inovacijama, brojni naši brendovi koriste reciklabilna pakovanja, takođe u komunikaciji sa našim potrošačima, pozivamo ih da odgovornim korišćenjem proizvoda daju svoj doprinos. Ekološki projekat „Volim reku, a ti?“, pokrenuli smo u okviru linije ProNature koja koristi više od 90 odsto reciklirane ambalaže, sa ciljem da očistimo naše reke i jezera i skrenemo pažnju javnosti da je potrebno da menjamo navike, budemo odgovorniji prema nasleđenim prirodnim bogatstvima kako bismo sačuvali vodene resurse za buduće generacije“.

Izvor : Promo

„Ovim ekološkim akcijama želimo da podignemo svest javnosti o potrebi zaštite životne sredine, posebno reka i priobalja kao i da pokušamo promeniti navike nepropisnog bacanja otpada. Svaki čovek bi trebalo da brine za svet oko sebe, za prirodu koja nas okružuje, koja nam daje sve, a traži tako malo. Voda je resus bez koga se ne može i moramo ga sačuvati. Zahvaljujemo se kompaniji Henkel što je podržala i uzela aktivno učešće u ovoj našoj tradicionalnoj akciji i veoma se radujemo saradnji. Hvala i ronilačkim klubovima koji su bili domaćini ovih akcija, Viking i Kruševac na jezeru Ćelije, kao i klubu Bela Crkva, domaćinu na Gradskom jezeru u Beloj Crkvi”, izjavila je Božana Ostojić, predsednica Saveza Organizacija Podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Pored jezera Ćelije i Gradskog jezera u Beloj Crkvi, kompanija Henkel će u nedeljama pred nama realizovati slične aktivnosti na Zavojskom jezeru kod Pirota, kao i na Adi Ciganliji u Beogradu.

Izvor : Promo