Spasite planetu izborom proizvoda koje kupujete

Promo 11. okt 201920:21 > 20:39
Podeli:
Izvor: Promo

Ukoliko ste nekada kupili alverde kozmetiku u dm drogeriji, ili pak, alverde sapun, znajte da ste možda spasili jednu hobotnicu

Naime, prema poražavajućim podacima Ujedinjenih nacija iz 2019. godine, 30 odsto ribe na svetu otrovano je plastikom, a do 2050. godine u morima će biti više plastike nego ribe. Plastika uglavnom završi u stomaku životinja, koje potom umiru zbog začepljenja ili nemogućnosti daljeg prehranjivanja. Već sada u morima pliva 6 puta više plastike nego planktona. Ove posledice pogađaju i samu ljudsku vrstu budući da 800 miliona ljudi na našoj planeti živi od onoga što im donosi more.

Izvor : Promo

Svesna štetnih posledica mikroplastike na očuvanje globalnih eko sistema, kompanija dm formirala je čitavu paletu proizvoda koji predstavljaju odgovarajuće ekološke alternative proizvodima koje svakodnevno upotrebljavamo. U ovaj asortiman se, između ostalih, ubrajaju i organski uzgojene namirnice čija proizvodnja ne šteti okolini, linija privatne robne marke za različite namene koja zadovoljava ekološke standarde i prirodna kozmetika čijom se upotrebom smanjuje nivo mikroplastike u morima, samim tim što od 2014. godine kozmetički proizvodi robne marke ne sadrže mikroplastiku. Osim toga, ovi proizvodi se ne testiraju na životinjama.

Izvor : Promo

Ovi proizvodi deo su kampanje „Osvesti se!“ koju je dm pokrenuo sa ciljem edukacije kupaca o značaju odgovorne kupovine i održivog razvoja. Tim povodom, do 31. oktobra 2019. godine u svim dm drogerijama u zemlji kupce očekuju popusti do 30 posto na svu alverde sertifikovanu prirodnu šminku i kozmetiku, kao i 20 posto popusta na određene proizvode iz dmBio asortimana.

Izvor : Promo

  Kompanija dm prilagodila je principe svog poslovanja održivom razvoju i na svakom koraku nastoji da edukuje kupce i širu javnost o značaju odgovorne kupovine i održivog načina života. Tim povodom, dm se opredelio za trajnu poslovnu orijentaciju LOHAS (Lifestyles of Health and Sustainability) koja ima za cilj da mladoj urbanoj populaciji približi savesno konzumiranje proizvoda i održivost u pogledu ishrane, lepote i održavanja domaćinstva.

Izvor : Promo

S obzirom na to da živimo u vremenu kada se prirodne namirnice i proizvodi tretiraju različitim veštačkim materijama i tehnologijama, koje ne samo da uništavaju njihov kvalitet, već utiču i na odumiranje prirode i živog sveta, kompanija dm uvidela je neophodnost promena potrošačkih navika kupaca, kao i promena u samoj proizvodnji. Polazeći od toga, dm nastoji da služi kao primer pojedincima, ali i ostalim kompanijama, sa ciljem zajedničkog delovanja i širenja svesti o pitanju sopstvenog doma, ali i okoline, koju delimo i koju treba da očuvamo za buduće generacije.

Izvor : Promo
Tagovi