Investirajte u svoju sigurnu budućnost

Promo 24. sep 201815:15 > 15:18
Podeli:
Izvor: Promo

Još pre 50 godina su naučnici utvrdili da se sloj ozonskog omotača iznad Južnog pola smanjuje, da postaje sve "tanji" i ta promena je nazvana "ozonska rupa".

Uzrok ove pojave je velika emisija štetnih gasova u atmosferi. Jedino rešenje za smanjenje „ozonske rupe“, koja je dovela do efekta staklene bašte, nalazi se u izvorima obnovljive energije. Kada govorimo o važnosti obnovljive energije za našu budućnost, treba da znamo da se ona sakuplja iz prirodno obnovljivih izvora kao što su sunce, vetar, kiša, plima, talasi i geotermalna toplota.

U Srbiji se energija vetra počela koristiti prvi put pre 3 godine, kada je komapanija Fintel Energija izgradila prvi vetropark, na košavskom području u Vojvodini, koja je jedno od najvećih potencijala energije vetra. Tako je Fintel Energija postala pionir u proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora na Balkanu. Do sada su izgradili i pustili u rad dva, a započeli izgradnju trećeg i ujedno najvećeg vetroparka.

U Evropi se energijom vetra proizvodi 11%, a predviđanja kažu da će se do 2030. godine proizvoditi čak četvrtina od ukupno proizvedene električne energije u Evropskoj Uniji. Tako svima postaje jasno da ovaj izvor energije preuzima primat. Zato treba razmišljati i o ulaganju u akcije proizvođača električne energije iz obnovljivih izvora.

Izvor : Promo

Da li, kada razmišljate o budućnosti i kako se obezbediti za starost, a deci omogućiti kvalitetno školovanje, razmišljate o ulaganju na berzu? Svi znamo da se na berzi i gubi, ali i dobija. Potrebno je samo malo truda da upoznate kako berze funkcionišu, da odaberete akcije perspektivnih kompanija i preko svog brokera kupite akcije. Na Beogradskoj berzi postoji više kompanija čijim akcijama se redovno trguje, a koje ostvaruju dobre rezultate i isplaćuju dividendu svojim akcionarima.

Te akcije, već listirane na berzi potiču iz perioda privatizacije. Fintel Energija je prva kompanija u Srbiji koja se posle 78 godina „otvara“, odnosno iz nejavnog prelazi u javno akcionarsko društvo, i putem inicijalne javne ponude (engl. „initial public offering“ odnosno IPO) prodaje svoje akcije i izlazi na berzu. Sve informacije o kompaniji i akcijama koje se nude na prodaju možete naći na sajtu www.fintelenergija.rs. Iskoristite priliku da tokom perioda upisa i uplate istražite tržište vetroparkova i poslovanje kompanije i na osnovu toga odlučite da li će upravo baš to biti vaša prva investicija. Istražite i odlučite sami.