Živi na Zvezdari u kući sa 300 zmija

Ljubimci 29. mar. 202112:19 > 12:2519 komentara
Podeli:

Predrag Radosavljević ima uzgajivačnicu reptila i živi u kući na Zvezdari sa oko 300 zmija. Reporterka N1 Dušica Jovanović posetila je njegov dom, ali i pokazala svoju hrabrost, držeći u rukama jednu od zmija.

Radosavljević kaže da zmije ne raguju jedna na drugu, da su miroljubive u tom odnosu. Hrane se glodarima, koji se uzgajaju u kontrolisanim uslovima, naveo je.

S devet godina sam uhvatio prvu zmiju, a egzotične zmije sam počeo da čuvam od 1998. godine, rekao je.

Na pitanje da li ga je nekada ujela zmija i da li je imao tu vrstu neprijatnosti, kaže da „to nije neprijatnost“, jer je, kako navodi, hrčak daleko opasniji od zmije. Zmija kad ujede, to je defanzivan ujed, ona se nas boji i to je način da nas otera od sebe, kaže.

„Ove zmije retko kad ujedaju jer su rođene u zatočeništvu, i kad ujedu – to je taj prvi kontakt s čovekom, jer one se uplaše. Ali čim ih uzmemo, one shvate da im mi nećemo ništa i prestaju sa ujedanjem i nikad više ne ujedaju. A ujed je toliko strašan da mene mrzi da stavim rukavicu“, priča sagovornik N1.

Kaže da njegova deca rastu u tom okruženju i da mu pomažu oko zmija. Većina ljudi se plaši zmija, ali u roku od pet minuta, kad dođu, prestanu da se plaše, navodi. „Prvo im kažem da dodirnu zmiju, a čim je dodirnu – predrasude padaju u vodu. Ona nije ni ljigava ni hladna, njena temperatura zavisi od sredine… Kad je uzmu u ruke, u roku od nekoliko sekundi izgube strah“, navodi.

Ispričao je i kako izgleda razmnožavanje i ukrštanje zmija kako bi se dobile posebne šare. Detaljnije o tome u videu.

 

 

Komentari

Vaš komentar