PSG: Firma povezana sa SNS-om seli lutalice kako bi više puta naplatila usluge

Ljubimci 04. okt. 202110:329 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Na Svetski dan zaštite životinja Pokret slobodnih građana podseća na našu obavezu da svim bićima koja sa nama dele planetu i životni prostor omogućimo uslove za dostojanstven život. PSG je u saopštenju naveo da je sadašnja vlast najveći generator iskorišćavanja i nepravde koje nisu pošteđene ni životinje, posebno psi lutalice.

„Zato naša borba podrazumeva i borbu za ukidanje monopola koji pojedine privatne firme imaju zloupotrebljavajući veze sa SNS, odakle dobijaju milionske ugovore za staranje o lutalicama, dok se suštinski ponašaju kao šinteri. Jedan od najboljih primera je kompanija ‘Avenija MB’ za koju postoje indicije da pse lutalice seli iz opštine u opštinu kako bi više puta naplatila svoje ‘usluge’, kao i stotine krivičnih prijava za zlostavljanje i ubijanje životinja“, navodi PSG u saopštenju.

PSG dodaje i da se zalaže da to da takav rad bude strogo sankcionisan, i da komunalni inspektori dobiju odrešene ruke u tim slučajevima.

„Osim programa koji se tiče napuštenih životinja, Pokret slobodniih građana boriće se za izmeštanje Beogradskog zoološkog vrta iz centra grada na periferiju. Uslovi u kojima se drže životinje apsolutno su neadekvatni i nedostojni bilo kog živog bića. Želimo da stvorimo prostor koji manje liči na zoološki vrt, a više na svojevrsni rezervat prirode u kojem će nastanjene životinje imati daleko bolje uslove za život“, navodi PSG.

PSG poručuje da će nastaviti da vodi računa o dobrobiti životinja i podiže glas za njihova prava, sa ciljem stvaranja pravednijeg društva u kojem su one uvek prepoznate kao živa bića.

Komentari

Vaš komentar