Animal Rescue tokom pet godina spasao oko 4.000 životinja

Ljubimci 12. mar. 202116:57
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Animal Rescue Serbia, prva organizacija za spasavanje životinja iz kritičnih situacija u Srbiji, objavila je da su tokom pet godina njeni članovi spasili oko 4.000 životinja iz situacija rizičnih za ljude i tehnički komplikovanih, gde je bila neophodna alpinistička, speleološka ili ronilačka oprema da bi se došlo do životinje.

Dispečeri ARS-a su do sada odgovorili na više od 15.000 poziva građana, svakodnevno im pomažući savetima, navedeno je u saopštenju povodom pet godina od osnivanja, 15. marta.

Istaknuto je da ovo udruženje ima timove za tehničko spasavanje životinja na teritoriji tri najveća grada u Srbiji – u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, dok se planira formiranje timova za tehnička spasavanja u Vršcu i Smederevu.Pored osnovne delatnosti – spasavanja iz dubina, sa visina i sa vode, razvijen je i sektor za pomoć napuštenim životinjama na ulici.

To uključuje hranjenje životinja, obezbeđivanje veterinarske nege i sprovođenje sistematske sterilizacije i kastracije napuštenih životinja u saradnji sa gradskom službom Veterinom Beograd.Formiran je i pravni tim za pružanje osnovnih pravnih saveta u vezi sa životinjama.

U udruženju postoji i sektor koji se bavi raznim obrazovnim sadržajima, a dalji plan razvoja fokusira se na organizovanje mreže spasilačkih timova za životinje na teritoriji cele zemlje, navedeno je u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar