Zbog pandemije u Manili ljubimce blagoslovili kroz automobile

Ljubimci 04. okt. 202016:07 > 16:11
Podeli:
Izvor: Reuters/ELOISA LOPEZ

Filipinski vlasnici životinja koji strahuju da bi se koronavirusom mogli zaraziti i njihovi ljubimci, u nedelju su ih, povodom Svetskog dana životinja i praznika svetog Franje Asiškog blagoslovili u drive-through ceremoniji koju je organizovao sveštenik lokalne katoličke crkve.

U Manili je katolički sveštenik sa sigurne udaljenosti prskao svetom vodom mačke, pse, ptice i ostale kućne ljubimce koji su se dovezli u automobilima sa svojim vlasnicima.

POVEZANE VESTI

Broj novozaraženih koronavirusom na Filipinima je u porastu. Do danas su ukupno zabeležena 322.497 slučaja infekcije, što je najviše u jugoistočnoj Aziji.

Organizatori i učesnici blagoslova istakli su da se tokom ovogodišnjeg neuobičajenog načina blagoslova kućnih ljubimaca na Svetski dan životinja, vodilo računa o fizičkoj distanci.

Pogledajte galeriju ljubimaca u Manili:

„Moramo se prilagoditi novonastaloj situaciji, a pandemija nas ne bi smela sprečiti u tome da vodimo brigu o svojim dlakavim ljubimcima“, rekao je Riči Paskal, jedan od organizatora događaja.

Vlasnica psa Arlin Pedron blagoslov svojeg ljubimca smatra vrlo važnim jer ga smatra članom porodice. „Želimo i da njegovo zdravstveno stanje i dalje bude odlično“, rekla je Pedron, stpljivo čekajući na red za blagoslov sa svojim dvogodišnjim zlatnim retriverom.