Papagaji u parku divljih životinja izolovani jer su previše psovali posetioce

Ljubimci 29. sep. 202015:44 > 15:56
Podeli:
Izvor: Pixabay

Pet novih papagaja u parku divljih životinja Lincolnšir osoblje će privremeno skloniti od očiju ušiju javnosti, jer su neprestano psovale posetioce.

Nepristojni papagaji stigli su u park divljih životinja Lincolnšir 15. avgusta. Proveli su karantin u istoj prostoriji i jedna drugoj obogatile repertoar psovki, rekao je direktor parka.

Stiv Nikols rekao je da je psovanje papagaja nasmejavalo osoblje, što je, pak, pet sivih afričkih papagaja samo podstaklo da nastave, prenosi Independent.

Nikols je kazao da je park i pre udomljavao „bezobrazne“ papagaje i da je to „vrlo komično“.

„Ali, slučajno smo udomili pet papagaja iste nedelje i sve su provele karantin zajedno, što znači da je jedna prostorija bila puna papagaja poganog jezika“, rekao je Nikols.

„Što više psuju, to se vi više smejete, pa ih to motiviše da psuju i dalje“.

Papagajima nije dugo trebalo da sa psovkama počnu i u parku.

„Doslovno nam je već nakon 20 minuta rečeno da su psovali posetioce i svakakvi prostakluci su izgovoreni“, rekao je Nikols.

Iako su posetioci videli smešnu stranu situacije, park je odlučio da povuče papagaje iz javnosti, jer se bliži vikend i doći će puno dece.

„Prostakuše“ će biti razdvojene i odvojeno smeštene u deo sa „pristojnim“ papagajima, pa se u upravi parka nadaju da će okruženje i njih upristojiti.