Otrovano deset pasa u prihvatilištu u Popučkama kod Valjeva

Ljubimci 17. jan 202016:56 > 17:07
Podeli:
Izvor: N1

Snežana Janković, osnivač Udruženja za zaštitu životinja "Srećko" iz Valjeva i vlasnica prihvatilišta za pse u nastajanju u mestu Popučke, u petak ujutru zatekla je stravičan prizor kada je u dvorištu azila ugledala deset otrovanih pasa.

Janković smatra da su pse najverovatnije otrovali žitelji Popučaka koji žive u neposrednoj okolini, jer su se i ranije bunili što ona tu osniva azil i drži pse.

Izvor : N1

„Svi psi su bili u boksevima. To su profesionalni boksevi. Počinioci su preskočili ogradu i bacili otrov u kavez, drugačije nisu mogli da priđu životinjama. Otrov je razbacan i po celom dvorištu. Ko ubije životinju, ubiće i čoveka. Institucije moraju da rade svoj posao i pronađu odgovorne. Psi koji su ovde smešteni ne vide ni mačke ni prolaznike, pa samim tim ne laju niti prave bilo kakvu buku“, objasnila je Snežana Janković.

Izvor : N1

U prihvatilištu su uglavnom psi koji imaju neki zdravstveni problem. Vlasnica ovog azila ih prihvata i leči uz stručnu pomoć veterinara.

„Meni se ljudi sami javljaju preko Fejsbuk stranice udruženja i traže pomoć. Znači ne skupljam ja pse, nego ih po pozivu vodim kod veterinara. To su sve psi koji su ili bolesni ili povređeni. Takav je bio slučaj i sa ovim psima koji su otrovani“, dodala je.

Policija je obavila uviđaj, a vlasnica se nada da će počinioci biti pronađeni.