Pokušao da prokrijumčari debelog mačka u kabinu aviona

Ljubimci 18. nov. 201910:15 > 10:17
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Rus koji često putuje avionom skupo je platio pokušaj krijumčarenja svog mačka u putničku kabinu aviona jer je na taj način prekršio propise aviokompanije Aeroflot.

Svestan činjenice da je njegov Viktor pretežak za prevoz u putničkoj kabini, Mihail Galin je iskoristio manje tešku mačku koja je prošla neophodna merenja težine životinja. Mihail i Viktor trebalo je da lete iz Rige u Vladivostok sa sletanjem u Moskvi. Međutim, prema Aeroflotovim pravilima, kućni ljubimci teški preko osam kilograma moraju biti smešteni u deo za prtljag.

Grešku u koracima Mihail je napravio kada je pojedinosti o svojem poduhvatu objavio na Fejsbuku. Operaciju je nazvao „zamenom debelog mačka Viktora“. Fotografija na njegovom profilu prikazuje Viktora u putničkoj kabini aviona pored čaše s šampanjcem.

On je opisao na koji način je svog ljubimca prokrijumčario u kabinu u prvom delu leta. Napisao je da je putovao s Viktorom iz Rige u Vladivostok s presedanjem u Moskvi. Međutim, kada je u Moskvi pokušao da se ukrca na drugi deo leta, osoblje Aeroflota nije mu dopustilo da Viktora unese u putničku kabinu.

„Vaga je pokazala da je životinja teška deset kilograma, što je nedopuštena težina za unošenje životinje u kabinu“, napisao je Galin.

Ne želeći da dopusti da mu ljubimca prenesu u deo s prtljagom, Galin je odložio let, odlučivši da pronađe sličnu mačku manje težine u Moskvi. To mu je i uspelo, pa se dan kasnije vratio na aerodrom s „mačkom dvojnikom“ koji je prošao test ograničenja težine. Potom ga je vratio vlasnicima na aerodromu pre ukrcaja u avion za Vladivostok.

Međutim, Aeroflotu se nije svidela Galinova prevara, zbog čega je uprava pokrenula istragu I pronašla snimke bezbednosnih kamera koji pokazuju zamenu dvu mačke. Mihail Galin kažnjen je tkao što mu je oduzeto oko 400.000 nagradnih milja koje je prikupio tokom višegodišnjeg letenja Aeroflotom.