Udomljavanje i takmičenje "Najšarmantniji pas Tašmajdana" u subotu

Ljubimci 12. sep. 201915:11 > 15:30
Podeli:
Izvor: petmagazine.rs

Na Tašmajdanu u subotu od 11 do 15 časova održaće se udomljavanje pasa iz azila JKP "Veterina Beograd", ali i takmičenje "Najšarmantniji pas Tašmajdana".

Omiljeni ograđeni gradski prostor za pse u Tašmajdanskom parku, u subotu 14. septembra, biće domaćin manifestacije udomljavanja nezbrinutih životinja iz gradskih azila koju organizuje JKP „Veterina Beograd“ u saradnji sa kompanijama „Mars“ i „Bayer“, prenosi petmagazine.

Od 11 do 13 časova, u akciji udomljavanja pasa, kucama će biti omogućeno da pronađu svoj novi dom i porodicu, a starim vlasnicima biće pružena prilika da njihov ljubimac pobedi na izboru za „Najšarmantnijeg psa Tašmajdana“, uz edukaciju o opasnoj bolesti srčanog crva, navode sa ovog sajta.

U gradskim azilima „Veterine“ živi oko 3.000 pasa, a predstavnici prihvatilišta upoznaće prisutne sa pet preslatkih kuca. Za sve koji se odluče da kući povedu novog najboljeg prijatelja, ono što je važno da znaju jeste da su sve kuce vakcinisane, čipovane i sterilisane, ili im je, ako su štenci, obezbeđena besplatna sterilizacija kada za to dođe vreme.

Nakon udomljavanja pet kuca, planiran je zanimljiv i zabavan program, u okviru kojeg će se, sa početkom u 14 h, birati „Najšarmantniji pas Tašmajdana“.

Na fotografijama su psi za udomljavanje:

Za prijavu vaših ljubimaca posetite fejsbuk-stranicu Pas – Vaš najbolji magazin, kandidujte svog mezimca i možete da osvojite vredne poklone koje je za pobednika i osvajače drugog i trećeg mesta obezbedila kompanija „Mars“.

Manifestacija udomljavanja pasa imaće i edukativni karakter. Kroz razgovor sa vlasnicima, veterinari JKP „Veterina Beograd“ i predstavnici kompanije „Bayer“ podeliće dragocene savete o zdravlju mezimaca, sa posebnim osvrtom na podmuklu bolest srčanog crva, koja se neretko otkrije u poodmaklom stadijumu zbog simptoma koji su slični prehladi.

Zbog toga, važno je edukovati vlasnike kako da ih prepoznaju, a zatim i reaguju, radi lakšeg i bržeg izlečenja svojih kuca.

U okviru Kutka za decu, zabaviće se i najmlađi posetioci jer će moći da crtaju svoje mezimce ili omiljene životinje, ukrašavaju kućice za pse ili uživaju u programu animatora koji će praviti životinje od balona, kao i šminkanjem po licu „oživljavati“ njihove likove ili likove iz crtanih filmova.

Lepe trenutke moći će da ovekoveče na photowall-u, a otisak šapice svog ljubimca da sačuvaju kao uspomenu.