Postoje stvari koje mačke, jednostavno, ne podnose

Ljubimci 23. feb. 201815:49 > 23:11
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Mačke ne vole neke stvari, koje mi nesvesno činimo svakog dana. Naše ljubimice su uz pse definitivno najpopularniji kućni ljubimci, ali za razliku od pasa su ipak malo osetljivije.

Čak i one koje su najmirnije i najumiljatije mogu iznenada da promene svoje ponašanje ako su izložene nečemu što je za njih posebno neprijatno i neprihvatljivo.

Mace i te kako vole da se igraju i maze, a sa druge strane postoje i neke stvari koje one zaista ne vole. Ova lista je obavezno štivo za svakog vlasnika ovih krznatih ljubimaca.

1. Prljava kutija sa peskom

Mačke su izuzetno čiste životinje i ne vole da koriste prljave toalete. Mnoge će pronaći alternativna mesta za vršenje nužde ukoliko im toalet nije čist.

2. Buka

Mačke imaju bolji sluh od našeg i ne vole glasne, iznenadne i visoke zvukove, kao i zvukove udaranja. Zato, ne pojačavajte previše muziku, TV i slično, ukoliko čuvate macu.

3. Promena rutine

Mačke su stvorenja od navike. One vole da znaju kada će dobiti hranu, kada se vraćate sa posla i gde im je kutija sa peskom. Sve novonastale promene u kući ili rutini one baš i ne vole.

4. Voda

Nekoliko rasa, uključujući Tojgera, Bengalsku i Tursku Van mačku, navodno voli vodu, ali većina mačaka izbegava vodu i kupanje po svaku cenu.

5. Odlazak kod veterinara

Mnoge mačke ne vole da idu kod veterinara, iako je on tu da im pomogne. Ovo je prilično stresno iskustvo za njih, pa pokušajte da ih naviknete još od malih nogu da je ovo rutna i te kako bezopasna za njih.