Ovo su najveći lenjivci u psećem svetu

Ljubimci 16. nov. 201721:48 > 21:52
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Šta pomislite kada čujete reči "pas lenčuga"? Zamislite psa koji traži najudobnije mesto u prostoriji, počeše se, okrene nekoliko krugova i onda se spusti u udobni krevetić i..zahrče.

Ono što sigurno ne zamišljate je mali, brzi, džek rasel terijer, koji je, vlasnici će potvrditi, sve osim lenji ljubimac. Ukoliko tražite nekog ljubimca koji će poneti titulu „naj lenčuge u komšiluku“ možete razmisliti o nekoj od sledećih rasa.

Krenimo od onih najmanje lenjih među lenčugama – to su Njufaundlenderi. Ne zovu ih slučajno i nežnim divovima. Ovi psi su toliko lenji da jednostavno mogu da odbiju i da se kreću, što može biti i problem ako govorimo o psu koji ima 100 kilograma. Ogromnom i čupavom psu ove rase, sve što treba u životu su klopa i spavanje.

Mesto broj 4 – Bernardinci. Ne možete ih kriviti što su lenji. Pa i vi biste bili lenčuge da nosite debelo ćebe 24/7. Njihovo krzno je prosto neodoljivo, ali u isto vreme teško. Više su naklonjeni da budu dadilje deci i ako se baš ne moraju kretati – nemojte ih terati jer, ako zalegnu nasred puta, teško da ćete ove drage gorostase sami moći da pomerite.

Mesto broj 3 na listi lenčuga su – Čau Čau. Ovog psa opisuju kao spoj lava i medveda, sa temperamentom kućne mačke. Sa ovakvim pedigreom, nije ni čudo što će radije spavati pored toplog radijatora nego jurcati za loptom.

Skoro pa najveće lenčuge su – Velike danske doge. Uostalom, možete li zamisliti dogu koja nije lenja? Sa svojih prosečnih 60 kilograma jednostavno nije predodređena da skače po kući, jureći laser ili frizbi.

I definitivno prvi među nalenjim prijateljima, čini nam se bez konkurencije, su Engleski buldozi. Prijateljski nastrojeni prema svima i najpoznatiji po ljubavi za dobrim spavanjcem – kada god stignu. Gledajući u njihovu njušku, prilično je očigledno da nisu ludi za trčanjem. Umesto da jurca, buldog će se radije negde smestiti, možda i na leđima, zahrkati i „kardio“ ostaviti za nekog drugog.