Pas pretrčao celo Kraljevo da bi stigao do kuće

Ljubimci 28. nov. 201614:18 > 30. nov. 2016 12:53
Podeli:
Izvor: Klinika vet

Pas Mogli pretrčao je s jednog kraja Kraljeva na drugi, kako bi pronašao svoju porodicu. Naime, Mogli je zbog puta porodice u inostranstvo, dat prijateljima na čuvanje, ali sve što je želeo je da bude kod kuće.

Pas je tog vikenda zbog porodičnih obaveza van Srbije ostao sa Jelenom, dobro poznatom drugaricom njegove vlasnice Bojane.

„Jelenu super zna, jer smo vrlo često zajedno šetale Moglija, igrale se s njim… Ona ga obožava, pa ga neprestano mazi, češka… kada smo zajedno. I Mogli nju obožava, tako da je odluka da ostane sa njom na dva dana bila logična“, rekla je Moglijeva vlasnica Bojana.

Ljubimac je u Moglijevom dobu dobio svu pažnju – topli krevet, ukusne obroke, poslastice, grljenje, maženje. Međutim, niko nije mogao da pretpostavi šta će se dogoditi tokom prve šetnje.

„Povodac oko vrata i Mogli je bio spreman za šetnju. Međutim, ni danas uopšte ne znam kako, u sekundi se otrgao i sledeće što sam videla je ‘prazan’ okovratnik i činjenica da Moglija nema. Ne možete da zamislite paniku koja me je uhvatila istog trenutka“, ispričala je Jelena.

Svi članovi njene porodice su počeli da ga traže, misleći da se negde sakrio. Kada su posle nekog vremena shvatili da se ne odaziva na njihove pozive bilo im je jasno da je otišao daleko od kuće.

„Užasan je osećaj, jer toliko godina sam sa njim, čuvam ga, super se slažemo, igramo… i onda shvatite da je nestao pas koga smatraju bukvalno članom porodice. Bila sam u šoku, i odmah panično krenula da trčim ka centru grada“, kaže Jelena.

Porodica se rasporedila u različitim pravcima – mama ka Bojaninoj porodičnoj, tata je pretraživao naselje, brat je za to vreme odštampao sliku „NESTAO“, a Jelena se uputila ka centru grada.

„Ulazila sma u sve objekte, raspitivala se, plačući. Ljudi su me navodili ka putanji gde je išao, mislila sam da sam na dobrom putu. A onda sam ga ugledala – stajao je nepomično ispred objekta, čiji su vlasnici Bojanini roditelji. Suze straha su zamenile suze radosnice što je tu“, priseća se Jelena!

Niko ne zna kako je Mogli nepoznatom rutom trčao do grada kako bi stigao do svoje porodice.

„Shvatili smo da je prošao vrlo prometnim raskrsnicama, nekoliko kilometara. Ne znamo da objasnimo kako je uspeo to da uradi, a da ostane nepovređen. U glavi su nam samo bii točkovi automobila, gužva, psi kojih se inače plaši… Ali, moramo da priznamo, ovo nas je sve iznenadilo. Nismo ni slutili da je Mogli u stanju da ovako neto uradi“, kažu njegovi vlasnici.