Kazna za nepropisno parkiranje – usvajanje mačeta

Ljubimci 29. dec 201514:27 > 14:33
Izvor: Tanjug/AP/KCRA-TV

Umesto kazne za nepropisno parkiranje u Poznanju, u centralnoj Poljskoj, policija je u šali jednom Holanđaninu predložila da usvoji malo napušteno mače, što je on ozbiljno prihvatio.

Policijsku patrolu su u pomoć pozvala deca koja su na ulici primetila napušteno mače. Iako je to posao za azile za napuštene pse i mačke, policajci su zbog dece pristali da sa za mačence pobrinu i predaju ga u azil.

Mače se tako privremeno obrelo u policijskoj stanici gde je već čekao Holanđanin, koji živi u Poznanju, da plati kaznu za nepropisno parkirani automobil.

Policajka je, međutim, u kancelariju donela i mače, a nepažljivi vozač tokom ispisivanja kazne nije obraćao pažnju na policajce već samo na macu, tako da su se policajci našalili i ponudili mu da prekršaj prođe samo uz opomenu, bez novčane kazne a on da pričuva mače dok ga ne odvezu u azil.

Vozač je šalu prihvatio ozbiljno i neočekivano predložio drugi dogovor – da macu uzme za stalno.

„Ispostavilo se da su on i supruga ionako hteli da uzmu mačku. Obavezao se da će je vratiti ako se nađe vlasnik i zadovoljno je mače odneo kući“, rekao je lokalnim medijima portparol policije u Poznanju Pšemislav Pivecki.

Maca je dobila ime Sara i iz njenog novog doma sada redovno u policijsku stanicu stižu obaveštenja i fotografije kako napreduje.