Vraća im samopouzdanje: Onkološkim pacijentkinjama trajnu šminku radi besplatno

Lifestyle 21. mar. 202121:5115 komentara
Podeli:
Izvor: Anadolija

Tanja Tramošljanin, make-up artist, u svom kozmetičkom salonu u Prijedoru besplatno radi trajnu šminku onkološkim pacijentkinjama.

„Od kad sam i počela da radim odlučila sam da onkološkim pacijentima ne naplaćujem svoje usluge, jer to njima stvarno nije hir nego potreba“, kaže Tramošljanin.

Ekipi Anadolije ispričala je da je da se ovim poslom bavi od kraja 2015. godine.

Kada joj je došla prva klijentkinja, onkološki pacijent, Tanja je po istanjenoj koži prepoznala da se radi o nekome ko je prošao hemioterapiju i mnoge druge terapije, a u iskrenom razgovoru saznala je celu priču svoje mušterije. Prema Tanjinim rečima, u pitanju su emotivne priče na koje niko ne može ostati ravnodušan.

Izvor : Anadolija

“Žene usled hemoterapije, zračenja, izgube obrve, trepavice i kosu. To je stvarno jedan veliki šok za njih”, kaže ona.

Istakla je da svaka žena koja je prošla takvu golgotu, živi i željna je života zaslužuje najbolji tretman.

“Vratiti ženi samopouzdanje i veru u lepotu – to nema cenu. Meni je zauzvrat dovoljan iskreni zagrljaj, emocija i osmeh. To je neprocenjivo”, izjavila je Tanja Tramošljanin.

Pojasnila je da je trajna šminka način apliciranja pigmenta u kožu. U zavisnosti od više faktora taj pigment zadržava se pod kožom od jedne do tri godine.

Na pitanje da li postoje preporuke kada i kome se preporučuje takav tretman, Tanja je odgovorila: “Onkološkim pacijentima koža je dosta istanjena i uvek dajem preporuku par meseci posle poslednje terapije da se rade obrve. Poklanjam im iscrtavanje obrva, a nekome i trajni ajlajner. To njima mnogo znači”, rekla je ona.

Veruje da nije jedina koja ne naplaćuje usluge trajne šminke onkološkim pacijentkinjama.

Na pitanje koliko je besplatnih tretmana uradila u prethodnom periodu, Tanja je odgovorila: „U ovih pet, šest godina koliko radim stvarno ne mogu proceniti broj, ali nažalost ima dosta onkoloških pacijenata. Nije samo Prijedor u pitanju nego i okolni gradovi – Sanski Most, Novi Grad, Dubica, Banjaluka, Gradiška”.

Do sada su joj se za usluge obraćale isljučivo žene.

“Svaka žena prošla je golgotu – samo to saznanje da boluje od takve bolesti, pa prihvatanje toga, pa prihvatanje promena u organizmu, promena fizičkog izgleda… Treba biti izuzetno jak i uvek, nekako, se trudim da ja, kao žena, razumem njih kao žene i ako mogu pomoći kao žena ženi, da ih usrećim na taj način – ja ću usrećiti svaku koja dođe na moja vrata”, rekla je Tanja Tramošljanin.

Komentari

Vaš komentar