Uplatili mu greškom sav novac za pomoć siromašnima, on ga potrošio u kladionici

Lifestyle 19. maj. 202215:005 komentara
Podeli:
Izvor: Pixabay/stevepb

Japanac na čiji je račun greškom uplaćen novac, namenjen za pomoć siromašnim domaćinstvima zbog koronavirusa, odbio je da ga vrati i većinu potrošio na onlajn klađenje, saopštila je policija Japana.

Šo Taguči (24), nezaposleni stanovnik mestašca Abu na zapadu Japana, uhapšen je u sredu po optužbi za kompjutersku prevaru, navela je policija.

Njemu su na račun uplaćena 46,3 miliona jena (oko 344.000 evra) iz budžeta Abua, a on je priznao da je većinu potrošio na klađenje, dodala je policija.

Desetak dana pošto su vlasti mesta Abu greškom uplatile novac Tagučiju, na njegovom računu je ostalo svega oko 68.000 jena (oko 505 evra).

Policija je navela da je on prethodno odbio zahtev lokalnih vlasti da vrati uplaćen novac.

Novac koji mu je greškom uplaćen bio je namenjen za 3.372 osobe iz 463 siromašna domaćinstva, od kojih je svako trebalo da dobije po 100.000 jena (oko 740 evra).

Grešku je napravio lokalni zvaničnik koji je dao nalog za uplatu celog iznosa Tagučiju, čije ime je bilo prvo na listi siromašnih građana.

Lokalni zvaničnici vode posebnu istragu o tome kako je tako transfer toliko velike količine novca prošao nezapažen, posle brojnih kritika od meštana zbog greške.

Komentari

Vaš komentar