U Sarajevu kafa se pije u parkovima, a u kafiću – Paja Patak, Miki Maus…

Lifestyle 26. mar. 202117:27 > 17:29
Podeli:
Izvor: Anadolija/Samır Jordamovıć

Dok građani bosanskohercegovačke prestonice tople napitke ispijaju u parkovima i na ulici, u ugostiteljskim objektima mogu se videti junaci iz animiranih filmova.

Mere uvedene u cilju suzbijanja širenja novog koronavirusa dovele su do ponovnog zatvaranja ugostiteljskih objekata. Građani su ponovo „osuđeni“ na kafe kod kuće ili na sve popularnije „to go“.

Dok je takva situacija, vlasnik jednog ugostiteljskog objekta u Sarajevu napravio je originalnu postavku u lokalu. Uz šolje za kafu kako sede za stolom mogu se videti crtani junaci Paja Patak, Miki Maus, Hello Kitty i Teddy meda.

U Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata od testiranih 2.114 uzoraka evidentirano je 658 novozaraženih koronavirusom, dok je od posledica preminulo 15 osoba. U istom periodu od infekcije koronavirusom oporavile su se 672 osobe.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosečan broj zaraženih je 680 osoba, a sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika iznosi 1.132. U KS trenutno je 5.580 aktivnih slučajeva COVID-19.

S obzirom na veliki broj novozaraženih, iz Ministarstva zdravstva KS pozivaju građane da maksimalno pošutuju epidemiološke mere.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar