Trudo fotomontažom sa Sandersom odvraća Kanađane od putovanja

Lifestyle 24. jan. 202114:394 komentara
Podeli:
REUTERS/Jonathan Ernst/Pool

Berni Sanders možda je poznatiji u američkom političkom kontekstu, ali to nije sprečilo kanadskog premijera Džastina Trudoa da koristi sada poznati 'mim' senatora iz Vermonta da upozori ljude da ostanu kod kuće tokom pandemije koronavirusa.

U subotu je Trudo na Tviteru objavio fotografiju na kojoj održava konferenciju za novinare sa svog travnjaka, a u pozadini je fotomontažom ubačen sada globalno poznati Sandersov snimak sa šarenim vunenim rukavicama.

Viralna Sandersova fotografija koju je snimio fotograf AFP-a Brendan Smialovski na inauguraciji američkog predsednika Džoa Bajdena prikazuje senatora kako u običnom kaputu sedi pogrbljen na stolici s prekrštenim rukama u ogromnim vunenim rukavicama.

Otkad je fotografija snimljena, ljudi širom sveta postavljaju Sandersa na poznata umetnička dela, scene iz filmova ili privatne fotografije.

Referirajući se na nedavni incident u kojem se njegov sin pojavio na prozoru dok je razgovarao s medijima, Trudo je napisao: „Bila je jedna stvar kad se moj sin pojavio na mojoj konferenciji za medije pre mesec ili nešto više. Ali ovo …“ rekao je, misleći na Sandersovo navodno pojavljivanje s njim na slici. „Sada nije vreme za putovanje. Ostanite kod kuće – i pod tim mislim na vaš sopstveni dom.“

Sanders je poslednjih dana fotomontažom umetnut na prestol iz „Igre prestolja“ i zajedno s Franklinom Ruzveltom, Vinstonom Čerčilom i Jozefom Staljinom na Jalti 1945. godine te na bezbroj drugih fotografija.

U petak je Trudo upozorio Kanađane da ne putuju, rekavši kako bi mogla slediti dalja ograničenja pandemije koja bi otežala povratak kući s putovanja u inostranstvo.

Komentari

Vaš komentar