Trik za čišćenje rerne efikasniji i od sode bikarbone i sirćeta

Lifestyle 12. okt. 202100:0913 komentara
Podeli:
rerna čišćenje
Izvor: Shutterstock

Nisu vam potrebne teške hemikalije da biste očistili rernu. Sve što vam je potrebno za ovaj trik su tableta za pranje suđa (ili dve) i činija tople vode. Koristite samo tablete koje sadrže prašak, ne one s gelom.

Potopite tabletu u vodu i držite je potopljenu dovoljno dugo da upije malo vode, ali ne predugo da ne počne da se mrvi. Zatim tabletom jednostavno izribajte vrata, sunđer nije potreban! Dlanom pomerajte tabletu kružnim pokretima kako biste uklonili mrlje i masnoću.

Ako tableta počne da se suši, ponovno je navlažite. Ovaj trik odličan je za čišćenje stakla na vratima rerne, ali efikasan je i na metalnom okviru, jedino će možda biti potreban jači pritisak. Kada ste gotovi, vlažnom krpom obrišite ostatke tablete i prljavštine.

Tablete za mašinu za pranje sudova napravljene su od koncentrata deterdženta zbog čega uklanjaju i najtvrdokorniju masnoću i suđe ostavljaju sjajnim. Ti snažni sastojci deluju i na masnoću i zapečene mrlje od hrane koje ostaju u rerni. Uz to, tablete imaju abrazivnu površinu koja čisti i najtvrdokornije mrlje, ali je dovoljno nežna da ne ogrebe staklo na vratima šporeta, piše Zadovoljna.hr.

Komentari

Vaš komentar