Svetski lideri na samitu G7 gostiće se lokalnim specijalitetima

Lifestyle 11. jun. 202110:553 komentara
Podeli:
Izvor: REUTERS/Tom Nicholson

U petak uveče, u sklopu održavanja samita G7 u Konvolu svetski lideri gostiće se vrhunskim lokalnim i ostalim specijalitetima na raskošnoj večeri koju će za njih pripremati najbolji lokalni kuvari.

Na jelovniku će, između ostalog, biti riba ulovljena uz obalu Kornvola koju će pripremati Emili Skot, glavna kuvarica hotela „Watergate Bay“.

A jelovnik će na gala večeri u petak izgledati ovako:

Predjelo: dinja sa začinima, gaspaćo, kokos, fino začinsko bilje

Glavno jelo: Pečeni iverak s domaćim mladim krompirom i pestom od divljeg belog luka uz lokalne vrste povrća iz vrtova Padstova

Tanjir s lokalnim sirevima: gauda, kornvolski jarg (polutvrdi sir od kravljeg mleka), Helford Blue

Desert: engleska Pavlova torta od jagoda

Sitni kolači: kremasti sirni fadž, mini korneti punjeni sladoledom od krem sira ukrašeni čokoladnim trufflesima s ukusom Earl Grey-a

Subotnja večera biće manje formalna. Svetskim liderima će se pripremati riba na žaru na plaži u zalivu Karbis. Sve će nadzirati šef Sajmon Stalard, vlasnik restorana „Hidden Hut“.

Za predelo će biti posluženi kanapei s mesom Jakobovih kapica, kanapei od nežnog mesa rakova i lokalne skuše.

Glavno jelo: dimljeni sirloin steak sa žara, jastog na žaru uz prženi praziluk i domaći krompir, mlada domaća ljubičasta brokula iz St. Justa i grilovana cvekla u krupnoj soli

Desert: sladoled Beach Hut Sundae

Nakon večere zvanicama će se na plaži ponuditi pečeni Brie, Hot buttered Rum (vrući napitak od maslaca i ruma) i tostirani kolačići od sleza.

Požele li svetski lideri da nazdrave uspešnom samitu ili utope tugu zbog njegovog neuspeha, ponudiće im se kornvolski penušac, nemački rizling, australijski Shiraz, kornvolsko pivo i kokteli.

Komentari

Vaš komentar