Sve dobrobiti joge – koje vežbe su najbolje za jutro, a koje za veče

Podeli:

Voditeljka i joga instruktorka Una Senić izjavila je u Novom danu da "joga nije samo ono što laici podrazumevaju - koliko možeš da se saviješ, već je poboljšanje kvaliteta života na dnevnom nivou". Prema njenim rečima, zahvaljujući jogi i vežbama disanja možemo da utičemo na svoje raspoloženje, da se razbudimo, da se umirimo, da razradimo malo dijafragme koje su svima zaključane... "Stres ne možemo nikako da izopštimo iz svog života, ali možemo da promenimo svoje reakcije na stres", kaže ona.

Ko god želi da vežba jogu može da dođe utorkom i četvrtkom na Silose Dorćol, tu će ih sačekati Una Senić, koja kaže da su tu od 10.30h.

„Na humanitarnim časovima, što znači da se ne plaća klasična članarina, sav novac koji budemo prikupili od donacija ide u humanitarne svrhe za lečenje Danke. Takođe, oni koji ne mogu da dođu i uživaju u prelepom pogledu, mogu da nam se pridruže putem FB grupe Kundalini Una da vežbaju onlajn. Učešće je SMS poruka 1026 na 3030, borimo se da Danka ne izgubi vid“, kaže Una.

Istakla je da ona govori o kundalini jogi, ali da je sigurna da „svako ko pronađe svoj stil joge može da radi na svesnosti i sebi“.

„Ono što mi vežbamo je priprema za suočavanje sa svakodnevnim izazovima i stresom. Joga nije samo ono što laici podrazumevaju – koliko možeš da se saviješ, već je poboljšanje kvaliteta života na dnevnom nivou“, navodi Una.

Prema njenim rečima, zahvaljujući jogi i vežbama disanja možemo da utičemo na svoje raspoloženje, da se razbudimo, da se umirimo, da razradimo malo dijafragme koje su svima zaključane…

„Stres ne možemo nikako da izopštimo iz svog života, ali možemo da promenimo svoje reakcije na stres“, kaže ona.

Mišljenja je da je tri minuta dnevno sasvim dovoljno da uočimo promene već posle 40 dana.

„Ako bismo svakoga dana radili tri minuta dah vatre, možemo da probudimo svoju životnu energiju, koja se nalazi u pupčanom centru, tu se nalazi naš centar volje, kroz aktivaciju tog daha vatre, paljenje te vatre u našem stomaku, možemo na dnevnom nivou mnogo bolje da se osećamo, to bih preporučila svakome, jer uopšte nije zahtevno“, kaže ona.

Preporučila je da se dah vatre radi odmah po buđenju, jer on razbuđuje, a uveče preporučuje samo sedenje u položaju deteta i disanje dugo duboko.

Komentari

Vaš komentar